24.3.10

Kallis ja karm meditsiiniteenus

Ei, me tegelikult ei tahtnud teada, mis maksis pimesooleoperatsioon, sest Ameerika reeglite kohaselt klaaritakse arved omavahel selgeks haigla ja kindlustusorganisatsiooni vahel nõnda, et patsiendil pole vaja lillegi liigutada, vähemalt nii meile haiglast kinnitati. Nii lootsime meiegi, edastasime vajalikud kontaktandmed ja magasime rahulikult. Kuni tänase päevani, mil leidsime postkastist 11500 $ suuruse arve.

Mnjaa.... operatsioon pluss üks ööpäev haiglas, selgitusse lisatud ähvardus, et kui kuu aja jooksul tshekki haiglale ei laeku, arestitakse pangaarve.

Selge see. Operatsioon oli ju eelmise aasta novembris, arve laekus eile. Mis vahepeal toimus, s.t ei toimunud, pole õrna aimugi.

Aga nüüd oleme vastutahtsi selle suure riigi ees võlglased. Karm värk.

7 kommentaari:

Oudekki ütles ...

Mina, kuigi turistina ja reisikindlustusega, olen ka kunagi lihtsalt $8000 arve saanud (üks läbivaatus haiglas + antibiootikumide määramine), sain aru, et see võibki ka nii olla, kui ei ole USA kindlustusorganisatsioon. Läksin selle arvega kindlustusse ja nad kenasti korraldasid selle ära.

Silva Kiili ütles ...

Me teavitasime mõlemat poolt ja kuna siiani oli vaikus, arvasime,et kõik ok. Pealegi olla meil siiski rahvusvaheline kindlustus ja Eestisse kohale minna pole meil lihtsalt võimalik. Summa on kohapeal tasumiseks kuidagi suurevõitu...
Kui me siia tulime, tegime ettepaneku, et sõlmime kindlustuse kohapeal, on kõigile lihtsam. Reisikindlustus mitmeks aastaks on kuidagi kummaline.

Reede ütles ...

Nad saadavad siin päris lahkelt iga liigutuse eest arveid. Aga tavaliselt tasub asi vaidlustada ja kui maksmisest päris ära ei vabastata, siis võimalus, et summa oluliselt väheneb, on olemas. Tavaliselt.
Käisin kunagi vereproovi tegemas, algul öeldi, et maksta tuleb $63, arve saadeti $100 kohta. Helistasime ja õiendasime, et algul öeldi väiksem summa. Lubati järgi vaadata ja varsti tuligi meile uus arve - vereproov $100, allahindlus $37, maksta $63. Summad küll oluliselt väiksemad, aga põhimõte on sama, vaidlemine peaks ära tasuma.
Hindadega on siin nii jah, et kui ühe öö haiglas oled, siis kümnetuhandene arve koidab kindlasti. Ja siis tuleb kindlustusele peale käia, et see on nende maksta.

Silva Kiili ütles ...

Jah, ega me nüüd ise küll seda maksma hakka, selles mõttes pole probleemi. Vähemalt ma loodan nii. Küll aga on lugu pisut piinlik, sest meie puhul pole tegemist turistidega, vaid eesti diplomaatilise esinduse perega, kes justkui maksta ei taha... Selliseid olukordi peaks tulevikus kindlasti vältima. Kohalik kindlustus oleks siinpool maakera ikkagi parim lahendus, arvan mina.

Anonüümne ütles ...

sedasi siin maal asjad kaivad, koik toimub aeglaselt, kindlustuskompaniides laheb asjaajamine vaga venivalt, siis saadetakse arved inimestele koju. tuleb kindlasti helistada ja hakata oiendama.

Silja ütles ...

Peaasi, et teie maksma ei pea...muidu ei saagi koju, mõtle kui enne üle piiri ei saagi:-) Hoian teile pöialt ja kena kevadet ja ilusat pakkimist ning peagi koju tagasipöördumist. Kallistan

Silva Kiili ütles ...

Seda minagi loodan :)