5.12.09

Lumeballihooaeg

Lumi tuli maha ja ballide hooaeg hakkas pihta. Seega võib öelda, et on täielik lumeballi hooaeg. Õnneks peale selle, et läbi lumesaju tuleb üritustele jõudmiseks pisut rohkem aega varuda, ei muutu elukorralduses miskit. Ballid toimuvad kõik enam-vähem ühesuguse stsenaariumi järgi: kogunemine ja üksteise tervitamine/kallistamine, laudadesse jagunemine, kus kohad on nimeliselt ära jaotatud, nii et sa kunagi ei tea, kellega ühte lauda satud, siis peokõned, vahel väike kontsert, söömine ja tants. Laudadesse jagatakse külalised eesmärgiga soodustada suhtlemist ja uute sidemete loomist. Suhtlemisest oled lõpuks koju jõudes ikka täitsa küpse.

Kombed söögilauas on pisut harjumatud. Näide viimaselt maaväe ballilt. Kõigepealt toodi supp, seejärel roheline salat, siis praad (valikus on kala, kana või loomaliha) ja lõpuks magustoit. Nii et alati on üsna mehine söömaaeg. Ameerika ju ikkagi:) Veini pakuti vaid salati ja prae juurde, ei enamat. Ameerika ju :) Sel ajal kui me suure kõhutäie peale paar tantsutiiru tegime, koristati laudadelt kõik ära, ka kohvitass, mille ma enne tantsu täitnud olin.

Tantsud on siin ka teistsugused (nagu ütles Toots kui Venemaalt tuli:)). Kui Eesti ballitantsudeks on enamasti valss, rumba, foks, siis Ameerikas peamiselt jazz ja rock. Ja mina mõtlesin, et ball ja rock kokku ei käi, käib küll, lõpuks harjud ära ja leiad, et täitsa vahva on:) Rockile vahelduvad mingid naljakad seltskonnatantsud. Sry, pildid läksid natuke untsu, aga aimu saab ikka.
Ka lastel oli saatkonnas oma lumise päeva pidu. Lapsi tuli saatkonda 40 ringis, päkapikke kaks ja lapsevanemad said samuti omavahel suhelda. Lastel olid omad seltskonnatantsud:)Riided kapis on nüüdseks läbi teinud täieliku uuenduskuuri - nii palju kleite ei ole mul vist kunagi olnud. Eestisse tagasi naasetes pole nendega tõenäoliselt suurt midagi peale hakata ja kogu kapivaru tuleb taaskord pükstekollektsiooni vastu vahetada. Ja keidid? Muud riided viisin suvel Humanasse, aga kleidid? Ameerikas on vähemalt see hea asi, et riideid on võimalik soetada mõistliku hinna eest ja valik on samuti olemas - paaritunnise otsimise järel midagi ikka lõpuks leiad. Aga kui üritusi on palju ja iga kord jälle seesama mure, et kuidas ma lähen järgmisele samas kleidis... oehh... Mis siis veel saaks kui peaksin kasutama õmbleja abi nii nagu Eestis, oi kui palju kuluks aega ja raha. Hea, et alati leiab lohutuseks hullema variandi:) Ja kleidi juurde tuleb otsida veel sobivad kingad, õlasall või jakk, ehted... Eks ta ole - kui pidulikke üritusi on liiga palju, on probleem, kui üldse ei ole, on ka kurb.

4 kommentaari:

Manjana ütles ...

eestis on osta.ee, kus saab igasugu asju ära müüa. paned hinnaks 1 kroon ja hind tõuseb nii palju, kui soovijad nõus maksma on. kui sa kirjutad, et käinud ameerika ballil ühe korra, siis võib ju tahtjaid palju olla. minu arust on Eestis kleitide valik poes suht kehv. minu vähesed peokleidid on kaltsukast ostetud, sest poes lihtsalt polnud midagi ilusat, isegi raha eest mitte.

Silja ütles ...

Oi kui vahva, Astrid näeb nii kena välja oma rahvarõivais:-) ja kus on sind siis pidulikes kleitides näha...vaataks ikka kollektsiooni kohe üle. Meil tuleb ka esinduses 16. dets pidu, aga seekord hoian targu punasest veinist eemale - eelmine aasta on liiga helgelt meeles. Kaunist teist adventi ja ilusaid lumeballe:-)

Oudekki ütles ...

Oot, mul tekkis see kysimus, millised on harjumuslikud kombed lauas? Et veini jagatakse ka magustoidu juurde ja konjakit pàrast kohvi? Ja kunas nòusid vòiks koristada?

Mind lihtsalt huvitavad erinevad toidukombed, sellepàrast....

Silva Kiili ütles ...

Üldiselt jagatakse veini ka magustoidu juurde, kuid see on ka kõik. Ei mingit konjakit:) Nõud viidi kohe ära, sh kohvitass viimasena tantsu ajal. Veinipokaalid jäid küll lauale, aga tühjana.
See pole muidugi miski Ameerika reegel, see on pigem meie ballide sisemine korraldus.