5.10.09

Pildid ameeriklaste vastuvõtust

Need pildid, tõsi küll, on juba pooleteise aasta tagusest üritusest, kuid kaitseväe vastuvõttu uhkes Välisministeeriumi hoones peetakse igal aastal. Pildid jõudsid just kohale:)
Ootevalmis ruum, üks paljudest
Sealt nad hanereas tulevad - Kaitseministeeriumi- ja sõjaväejuhtkond ees, abikaasad tagapool.
Tundub, et 'black-tie dresscode' Ameerikas ei tähenda ilmtingimata pikki kleite, nii nagu see Euroopas tavaks on.Kätlemine
Selline on Ameerika vorm last ootavale tegevteenistujale
Kõned
Muusikat
Pisut kosutust
Meie jäime pildile seekord esindajatega Austraaliast. Mehe vanaisa, muide, on eestlane:)
Ahjaa. Selliste üritustega kaasneb alati kleidimure. Aga minul on vedanud. Ämma 5-6 aastat tagasi õmmeldud kleit istus endiselt kenasti ja pälvis võõrustajate kiidusõnu. Aitäh sulle, Viia!

5 kommentaari:

v. ütles ...

Pilte vaadates tekkis mul küsimus, mille põhjuseks mo kunagi töötamine uurijana. Ja tegelt on muidugi sõjavägi (kaitsevägi) hoopis teine asi kui politsei, aga nt minul oli alati probleem seoses mundrikandmise ja alkoholiga. No ikka tuli ette pidulikke üritusi, kus seljas oli selleks ette nähtud vorm ja kus pakuti (vahu)veini. Ja mul oli jube imelik vormis klaasi võtta, kuigi kuskil see vist keelatud pole. Ja selle pika sissejuhatuse peale lõpuks küsimus: kas Sul abikaasa ei tunne midagi sarnast?

Silva Kiili ütles ...

Hea küsimus:) Ma pole tõesti ühtki alkoholivaba vastvõttu näinud, klaas või paar ikka võetakse, muidugi kui soov selleks on. Väidetavalt aitab see inimestel end võõras keskkonnas pisut vabamalt tunda ja suhelda. Igapäevavormi asendab tavaliselt pidulik. Aga alati on võimalus ka pokaalidesse vett või mahla võtta.
Ja mis puudutab minu abikaasat, siis tema hoiab pokaali vahel moepärast käes, sest tal on alkoholiallergia:)

v. ütles ...

:-) Aitäh! Eks ma miskit sellist kahtlustasingi, et võimalikke variante ikka leiab.

erle ütles ...

see last ootava sojavaelase vorm on paris huvitav. Et see on pohimotteliselt nagu sinine kott mingite pannaldega ola peal? (Nojah, kui aus olla, mis need viimase trimestri tsiviilriided nii erinevad on...)

Silva Kiili ütles ...

Jah, ega miskit paremat vist välja mõtlegi. Tegelikult oli täitsa ilus, st on olemas ja ajab asja ära:) Eestil minuteada sellise kasutusotstarbega vorm puudub.