9.9.09

Tere kool!

Eile läksid lapsed kooli. Minu jaoks tähendas see, et eilne õhtupoolik oli pühendatud ranitsatäiele paberitele, õigemini neist läbinärimisele. Eelmisel aastal tuli küll teha sedasama, aga ega sellest asi lihtsamaks ei muutunud. Kõikvõimalikud ankeedid koduse aadressi, vanemate andmete ja telefoninumbrite kohta, küsitluslehed õpilaste erisoovide ja tervisliku seisundi kohta, reklaamvoldikud (a la kool teeb koostööd mingi kindla kaubandusketiga ja kui te lähete sinna poodi, siis teatud % teie poolt makstud summast laekub koolile), kooli käsiraamat (hästi paks), infobülletään kooliprogrammide ja kooliväliste tegevuste kohta, loetelu koolis vaja minevate asjade kohta, tshekinõuded erinevate ürituste jaoks, kinnituskirjad lapse lubamiseks õuesõppele ja ekskursioonidele, vabatahtlike 'värbamine' koolitegevuses, sponsorite otsimine, koolibusside sõidugraafik...

Ühele lehele allkirja andes võtsin kohustuse vanemliku vastutuse osas. Tekst paberil rääkis seadusest, mille alusel võib neid lapsevanemaid, kes keelduvad võtmast vastutust lapse käitumise osas vastavalt koolis kehtestatud reeglitele (sh koolibussis ja koolivälistel üritustel), karistada vastavalt osariigi seadustele (kohus määrab trahvi).

Teisele lehele allkirja andes kinnitasin, et olen kooli käsiraamatu kätte saanud ja läbi lugenud. (Millega seoses tuli meelde, et allkirja andsin küll, aga läbi pole veel lugenud.)

Ja lõpuks kinnitasin peegli külge lapsele meeldetuletuseks kooli vande (mine tea, äkki kontrollivad:)), mis ütleb nii:
- annan endast parima
- olen tolerantne
- olen aus
- avestan teistega
- olen uhke oma kooli üle

Pole paha endalegi aeg-ajalt meelde tuletada:)

Kommentaare ei ole: