14.9.09

Riietus - casual

Ameeriklastelt tuli kutse piknikule pargis, kogu perele, riietus casual. Tore üritus kindlasti, aga - mis on casual? Teame-teame: vaba riietus. Teame ka seda, et Ameerika casual on vabam kui Euroopa oma.
Meenub ameeriklaste korraldatud piknik Londoni lähistel pargis, kus sättisin nii endale kui lapsele selga kleidi, nii igaks juhuks ja kohale jõudes hingasin kergendatult. Sest kuigi ameeriklased ise eraldusid teistest just shortse, teksapükse, T-särke kandes, siis eurooplased vastandusid neile oma pikkade pükste-triiksärkide, lilleliste kleidikeste ja läikivate suvekingakestega.

Nojah, aga kuidas suhtuda casual-riietusse Ameerikas, kuhu tuleb kokku rahvast ka Euroopast. Teksapüksid? Lühikesed püksid? Aga kui juhtub nii nagu oli Londonis? Oehh! Ei julgenud ma tekspükse endale ega lapsele jalga ajada. Ikka kleidid. Aga ilmaasjata, sest seekord olid kõik eranditult ameerika-casualis. Välja arvatud meie pere.
Ega ei jäänudki muud üle kui heatahtlikele õlalepatsutustele - kohe näha, et pole 'uustulnukad' - vastata ontliku naeratusega.

Küll on siin 'teistmoodi' mured, eksole.

2 kommentaari:

enetimm ütles ...

ja mida arvata pulmast, kus ka casual riietus... tseremoonia ajal küll kenasti kõik viksis-traksis, aga peo ajaks teksad ja lühikesed püksid ja t-särgid kärmelt selga!!! ka nii võib :)

Oudekki ütles ...

Noh, ma arvan, et "üleriietumine" ei ole väga hullu, pigem kui alariietumine. Ja võib ju mingid spetsiifilised disaineriteksad hankida, kui on vaja sellist eurocasuali teha. Või siis "alternatiivne" kleit/seelik, mis on tsipa rohkem kui casual, aga business-casualiks enam ei sobi.