31.8.09

Vaim jõudis füüsisele järele

Tundub, et nüüd on enam-vähem kohal. Ikka on nii, et keha jõuab enne pärale kui hing. Keha lennutatakse täistuubitud õhubussis üle ookeani teise keskkonda ja ajavööndisse, türgi sauna meenutavasse suvesse.
Lennu ajal on aega kõiksugu mõtteid mõlgutada, tunnetada, et SAS ei ole enam see, mis ta oli enne, ja teravalt tajuda ühiskonna äraspidisust - samal ajal, kui lennuki tagaosa kitsikuses lapsevanemad ennastohverdavalt oma väikeseid ja natuke suuremaid lapsi rahulikkusele sundides neid lõbustada, sööta, magama sundida üritavad, süüdlaslikult kaasreisijatele pilke heites, vabandades ette- ja tahapoole, laiutavad lennuki eesosas tumeda kardina taga üksikud meesterahvad, kellele stjuardessid usinalt sööki-jooki ette kannavad. Seekord oli see eriti teravalt tunda, sest lapsi oli palju - suvi lõppes ju.
Aga kohal me nüüd oleme ja justkui tuttav tuleb ette kõik, tegelikult ongi ju tuttav:) Lennujaam, linn, tänav, maja, korter, toiduained külmkapis...polegi enam väga võõras.
Ürituste perioodi lükkas lahti eilne Argentiina saatkonna poolt korraldatud piknik rahvuspargis, kus lapsed oma suvel unarusse jäänud inglise keelt meelde tuletasid ja meie uute, vahetunud inimestega tutvusime.
Nii et avalöök uude aastasse on tehtud. Tõsi, kool algab alles 8.septembril, peale töörahva püha, seega aega kooliasju kokku osta veel on. Ka ootavad laual suveks lahendada antud matemaatika ülesanded, kus olulisemateks tunduvad olema kella tundmine ja raha lugemine:).
Pildigalerii ja kõik muu vajaliku koolitegemistest leiab Ahlawni kooli kodulehelt.

Kommentaare ei ole: