21.8.09

Jõin ennast Eestist purju

Aeg tiksub halastamatult, suvering hakkab selleks korraks täis saama. Ahmisin endasse muusikat, teatrit, merd, metsa, karget hommikuõhku, eesti keelt, oma päikesekollast maja ja vihmasabinaid katusel, aia värvimise ja muru niitmise lõhna, ilmunud ja veel ilmumata raamatuid, musta leiba, saunamõnu, eesti kommi ja midagi, mille kirjeldamiseks sõnu pole välja mõeldud.

Pohmell tuleb kindlasti ka, juba lennujaamas arvatavasti. Võõrsile 'koju' jõudes riputan kapiäärele oma vastvalminud rahvariided ja vaatan neid, pohmelli leevenduseks.

Mis seal ikka - pea see suvi taas tuleb, kiiremini kui ehk arvata võib. Ja siis saab jälle päriskoju. Seniks ootab tema meid ja meie igatseme tema järele.
.
Aitäh teile, armsad sõbrad, kes te mind sel päikselisel suvel külla kutsusite või mind minu koju vaatama tulite. Aitäh nende soojade kallistuste ja heade soovide eest, mis mind teele saatma jäävad ja annavad kindlustunde, et meid pole unustatud. Uute kohtumisteni! Seniks hoidke meie ilusat kodumaad! Sest endiselt ei usu ma, et on olemas inimesi, kel pole koduigatsust. Vastupidi, kohtan järjest rohkem neid, kelle soov, olgu see siis kasvõi viimane, on jõuda tagasi koju. Oma kodu tunne on hea tunne.

1 kommentaar:

Mariajaan ütles ...

J. will be there soon; for 4-5 day, one Sunday free. I hope the next time we can have you visiting us, and sharing good news. Please, keep writing!