10.5.10

Lahtiste uste päev

Euroopa Liidu päevade raames toimus Washingtonis mitmeid üritusi, s.h lahtiste uste päevad, kus saatkonnad oma uksed külastajatele avasid ja vaatamist, katsumist, maitsmist pakkusid. Tegime laupäeval meiegi oma uksed lahti ja tuleb tõdeda, et kuigi meie saatkonna ukse taga ei olnud just tundidepikkusi järjekordi, nagu mõnes suuremas, siis inimeste vool oli ikkagi pidev. Ka ei kasutanud me aeganõudvaid turvameetmeid inimeste ja nende kottide läbivaatamiseks.Eesti saatkond asub nn saatkondade tänaval ja sel päeval oli ülerahvastatuse tõttu raske seal liikuda nii autodel kui inimestel, sest huvi oli väga suur. Kuna selle aasta teemaks oli roheline ja öko ja muu taoline, siis pakkusime ameeriklastele vaatamiseks-katsumiseks disainer Reet Ausi loodussõbralikest kangastest valmistatud riiete kollektsiooni. Vähemalt ühe kleidi oleksin hea meelega ise selga tõmmanud :)Ja pakkusime ilusaid looduspilte Eesti neljast aastaajast.Palju esitati küsimusi. Mida küsiti?
Kus asub Eesti? Mis keelt te räägite? Kas te räägite rumeenia keelt? Kas te elate vene saatkonnas? Miks te blondid olete? Mida Eestis külastada? Kas teil konditsioneeri polegi? :)
Tegelikult küsiti tõesti palju ja eks meie üritasime anda oma väikese kollektiiviga sel kuumal päeval parimat.Meenub stseen 'seltsimees kunstiteadlast oleme me valmis kuulama tundide kaupa' :D
Aga rohkem pilte näeb mõne aja pärast Eesti saatkonna kodulehelt, näiteks siit.

Kommentaare ei ole: