21.3.10

Soe kevadpäev lillede ja protestimiitingute keskel

Magnooliate õitseaeg on käes. Lugesin hiljuti, et neid on üle kahesaja erineva õitsva vormi.






Ja õisi peab ju ometi lähedalt pildistada saama :)
Inimesed on tänavaile tulnud.
Sattusime endalegi ootamatult protestiaktsiooni immigrantide õiguste eest, kus kogu National Mall, Kapitooliumist kuni Lincolni memoriaalini oli pilgeni rahvast täis, piiritletud wc-dega nagu selliste ürituste puhul kombeks. Enamuse protestijatest moodustasid latiinod, mistõttu kõnesid peeti ka hispaania keeles. Risti kandmine pole lihtneMõned üksikud pilkupüüdvad Lõuna Ameerika indiaanlased. Nemad miitingulistega koos ei marssinud ega plakateid ei kandnud...Politsei on alati kohal. Seekord oli neid väga palju, mida võib näha ka ülemiselt pildilt, kus kogu tänava pikkuses seisavad politseiautod. Ratsapolitseid loetakse sellistel üritustel tõhusaimaks.Teisel pool Kapitooliumi avastasime teisegi, seekord vabariiklaste tervishoiureformi vastase meeleavalduse. Seda seetõttu, et hetkel käis majas reformi arutelu. Lippe jagati kõigile soovijaile.
Vabariiklased käisid vahepeal oma valijatele lehvitamas ja neid ergutamas. Rahvas huilgas vahetpidamata.
Reformi pooldajaid oli tunduvalt vähem, kuid millegipärast pidid nad tara taga ja politsei aktiivse valve all seisma.Aga botaanikaaias oli orhideede näitus. Millegipärast polnud gloobusel orhideede leiukohaks Eestit märgitud. Uskumatult palju on orhideedel erinevaid liike. Ilus oli.

4 kommentaari:

Siiri ütles ...

Teil on nii ilusad ilmad.

Silva Kiili ütles ...

Olid vahepeal jah, kuni 26 soojakraadi, aga tänaseks on jahedus, tuul ja vihm maad võtnud. Ilm on siingi kevadiselt heitlik.

enetimm ütles ...

Uskumatu, et juba ongi õitsemise aeg käes! Arvestades, et teil seal oli vist rohkem lund kui meil terve talve peale kokku :) Ja nüüd pidi reedel jälle kraadiklaas 0 näitama!

Silva Kiili ütles ...

Minu jaoks on samuti endiselt harjumatu see temperatuuride järsk kõikumine. Aga kurta oleks patt ja seda enam oskame iga sooja päeva tänulik olla :)