13.2.10

Tahtmine on taevariik

Sel ajal kui lätlased kurdavad, et USA telekanal neid ignoreerib, kurdaks ma, et USA telekanalid kipuvad ignoreerima kogu taliolümpiat. Jah, nägin ära avamis-stseremoonia ja olen õnnelik, et Eesti ei jäänud jalgu reklaamipausile, sest reklaame siin jätkub. Kui me Ameerikasse tulime, siis esialgu mind see reklaamide rohkus tohutult häiris, kuid pikapeale harjub ära ja ei pööra enam tähelepanu. Ise nad ütlevad, et pole miskit parata - saateid peab ju keegi rahastama. Ma arvan, et Läti kõrval jäi meil nägemata umbes 15 riiki, kes end rahastajatele ohvriks tooma pidid.

Lootsin olümpiat läbi ETV internetiülekannete vaadata, aga võta näpust - see näitab ainult Eesti IP adressaatidele.

Aga jah, ega selle 100 kanali hulgas, mis meie majja jookseb, pole vist ühtegi, mis olümpiat üle kannaks. See pole nende jaoks nii oluline. Vaid siis, kui keegi Ameerikale medalit toomas on, siis küll. Üldse on kõik kanalid äärmiselt Ameerika-kesksed, CNN sealhulgas. On ka Euronews, kuid see on pehmelt öeldes hale. Aga mis ma ikka torisen. Lihtsalt veel üks põhjus Euroopasse tagasi tulemiseks :)

10 kommentaari:

Tuuslar ütles ...

meie lootus neti-tv-le läks ka kogu täiega...
esimest korda jälgisin võitlust postimehe reportaazhi abil - no igav on sedasi. siin näidatakse ainult hokit ja kiiruisutamist.

Oudekki ütles ...

Kuule, seesama lätlaste kirutud NBC ju näitab, kas sul ei ole NBC-d??

Otse on jah vähe, peamiselt USA-le huvitavatel aladel nagu iluuisutamine, kuigi allakirjutanu istub NYCis ja vaatab laskesuusatamist.

Selles mõttes, et enamik rahvuslikke telekanaleid ju näitavad peamiselt neid alasid, kus nende sportlased osalevad või mille vastu nende riigis peamine huvi on, selles mõttes pole ju usa eriti erinev. Pealekauba, usa vaatajat väga arvestatakse, nii mõnedki võistlusajad on selle järgi sätitud, et usa vaataja saaks ise vaadata.

Euroopa kanalid on kah suhteliselt euroopakesksed ja ega ma seda neile väga ette ei heida. Kuigi välisuudised võiksid paremal tasemel olla kogu maailmas, aga see on reklaamimaailma paratamatus..

Silva Kiili ütles ...

Üht-teist ikka leidsin tõesti,CNBC kanalilt, täna isegi naiste suusatamist:) Katsun silma peal hoida.

Eks ta ole. Ameerika jääb kaugeks ja võõraks Euroopale ja vastupidi. Nii et kui ikka Ameerikas elada tahad, pead ameeriklaseks hakkama - kuidas sa, hing, muidu ikka õnnelik olla saad :)

enetimm ütles ...

Ma olen ka leppinud, et siin näidatakse ikka neid alasid, mis kohapeal populaarsed ja kus medalilootust on. Tegelikult ongi juhtunud, et varasemate vaatamistega võrreldes, ei istu ma enam nii palju teleka ees. Teisalt pean ütlema, et nii Ameerika kui Kanada kanalid on viimase kümne aasta jooksul palju paremaks oma ülekannetega läinud! Aga üldiselt on ameeriklased, jah, ülienesekesksed, sest eks nad pea end maailma nabaks :)

triinu ütles ...

Proovige seda aadressi: http://www.eurovisionsports.tv/olympics/

Silva Kiili ütles ...

Proovisin - siiapoole maakera ei ulatu :(

luize ütles ...

Olümpiamängud peaks olema ju nii ülemaailmne sündmus, et mõni kanal ikka oleks võinud kajastada. Ei tea, mida enamik rahvuslikke kanaleid näitab mängude ajal, aga eestis tuleb kahest kanalist ja kordustega, ka neid alasid, kus ühtegi eestlast pole.
Ja ETV peal pole reklaami kah. Tuleb välja, et vaatamata ebasobivale ajale on ikka täitsa hea olümpiamängude ajal eesti televaataja olla.
Täna õhtul näiteks vaatame kõik Kikut. Olgu lumi talle libe.

Kui nüüd hakata meenutama, siis Torinos mu meelest oli see häda, et itaallaste jaoks polnud olümpiamängud ka miski eriti asi, jalgpall oli olulisem. Ja itaallastel oli orgunniga ka miski kala veel. Aga nää, toimusid ära ja tagantjärele kiideti ka veel.

Silva Kiili ütles ...

Hetkel on nii, et Ameerika näitab ainult favoriite ja reklaami. Pole mul õnnestunud ühtegi eestlast veel näha. Loodan, et täna ehk Kiku vilksatab ometi :)

Oudekki ütles ...

Noh, NBC igaljuhul näitas murdmaasuustamist täna kuni viimaste nimedeni ja Kristiinast nad rääkisid rohkem kui kellestki teisest ning elasid talle kaasa. Ja see ei ole USAs eriti populaarne ala ja nende enda võistlejad ei ole ka esikolmekümne konkurentsis.

Kuid ma loodan, et Eesti ikka ei jäta oma sportlaste esinemisi näitamata selle pärast, et mingeid teisi spordialasid näidata, sest need on näiteks USAle olulised :P

Silva Kiili ütles ...

Jaa-jaa, vaatasime meiegi oma tublit Kristiinat - ta ju tegija! See ala pole tõesti ameeriklaste hulgas populaarne. Üldse vaatan, et nad on pigem ekstreemaladele huvilised :)
No näiteks see mogul, seda näidatakse ikka enne ja peale ja vahepeal ka...
Ehh, lootsin eile ka iluuisutamist ikka rohkem näha... Meilgi oli seal üks paar, aga seda nad näitasid küll väga vähe.