14.2.10

Mitte ainult transrasvadest

Ameerika esileedi võttis käsile rasvumisprobleemi laste hulgas ja polnudki vaja kaua oodata kui tuli vastulöök, seekord Financial Timesilt. Financial Times väidab, et valikute tegemine saab alguse kodust ja keegi ei tohiks dikteerida, mida toota ja kuidas turustada. Ja et Bill Clinton oli ka kunagi suitsetamise vastu võidelnud. Artiklis jõutakse selleni välja, et esileedid on demokraatia allakäigu põhjuseks Ameerikas. Vot siis...:)

Mis ma oskan öelda? Selge see, Ameerika on mullijookide ja burgerite maa, nende tootmine hõlmab suure osa toiduaintetööstusest ja võitlus gigantidega viib teadagi kuhu. Ja siiski - me räägime ju lastest. Ka mind häirib see, et koolis ei pakuta lastele korralikku toitu; et aparaate magusate mullijookide ja maiustustega on kõik kohad täis; et lapsed meelitatakse ostma ebatervislikku toitu läbi multikakangelaste või muid kavalaid trikke kasutades. Aga paraku juhivad maailma teised jõud ja mul ei jää muud üle kui lapsele väsimuseni selgitada, miks asjad on nii nagu on. Tundub, et ta saab aru küll :)

1 kommentaar:

Parmupillipiiga ütles ...

http://www.ted.com/talks/jamie_oliver.html Seal on väike lõik sellest, kuidas lasteaeda köögivilju tutvustama mindi. Hakkasin peaaegu nutma.