2.1.10

Tagasi

Reis, mis ühtekokku üheksa päeva kestis on lõppenud ja taas oleme tagasi talves. Külmakraade näitab akna taga -4. Lumest on järgi mõned üksiskud kuhilad tänavaservades. Ilmajaam teatab, et feels like -11, mis on tingitud külmast vingest tuulest ja õue minema ei meelita, seda enam, et kahel kolmandikul meie pere liikmetest õnnestus ikka väike külmetus sellest reisi jooksul sooja-külma kõikumisest endale külge hankida. Aga pole hullu, minu senine praktika näitab, et siin mööduvad kõik haigused mitu korda kiiremini kui Eestis. Ja ütleme nii, et reis oli seda väärt.

Niisiis reisi kokkuvõte on järgmine.

Kestus 9 päeva, 1600 km sinna ja samapalju tagasi, temperatuuri kõikumine mõnest miinuskraadist 27 soojakraadini, liiklusummikutest lahedamate, laiemate ja vähemasustatud piirkondadega aladele, lehetust loodusest troopilisse kliimasse, jõulud ja aastavahetus hotellis.

Meelde jäi hirmus soolane ja tuuline, peksvate lainetega ookean. Valdavalt kehvas seisus hotellitoad ookeani ääres, kus naabriteks mitmest rahvusest inimesi. Meie naabriteks olid poolakad, venelased, kreeklased, kanadalased.

Veel jäi meelde see, et nii nagu igal pool leidub eestlasi, nii ka seal. Ühe õhtu veetsime tartlastega koos pidutsedes.

Ühe õhtu andsime Kaisale ja Mikule lastevabaks, et nad Miamile tiiru peale saaksid teha, kus oma 10. pulma-aastapäeva tähistada. Palju õnne neile :)

Ja muidugi Disney World. Nüüd on see siis tehtud. Kuigi Meelis arvas, et järgmine kord tuleb teda sinna küll küüditada :)

Kokkuvõttes oli väga vahva reis. Aitäh Kaisale ja Mikule, kelle poolt initsiatiiv tuli ja kes mõnusateks reisikaaslasteks olid! Kallistused tublidele lastele - Märdile, Mihklile, Mariannile ja Astridile, kes reisi vapralt vastu pidasid ja seda rõõmuga nautisid. Ja nagu Kaisa ütles: kuidas sa, suur inimene, ei rõõmusta kui lapsed su kõrval on rõõmurullid :)

Loodame, et reisiväsimus ja haigused on esmaspäevaks minevikku jäänud, et lund maha ei tule ja kool taaskord ära ei jää. Naljatasime siin mõni päev tagasi, et hakka või kohe Eestisse tulema, et laps rumalaks ei jääks :)

Üks uusaastasoov on selleks aastaks ka: unistage, sest unistustel on kalduvus täituda:)

Juttu ja pilte meie reisist leiab ka Kaisa blogist.

4 kommentaari:

enetimm ütles ...

Nagu rändlinnud soojale maale...
Oleme ka siit Kanada poolt lume ja külmaga Floridasse sõitnud. Päris kummaline, kuidas ööpäevaga muutub ilm pakasest lõõmavalt kuumaks (umbes 24 tundi sõitu, kui pikki peatusi mitte teha)
Meil on Disney World jäänudki nägemata (lapsed pole kunagi suurt huvi üles näidanud), aga selle eest oleme käinud Kennedy kosmodroomil :)

Silva Kiili ütles ...

Tagasiteel märkasime mitmeid autosid Ontariost või isegi Quebeckist ja imestasime, et nad nii pika tee on autoga ette võtnud, samal ajal kui ameeriklased lendavad lennukitega. Kennedy Space Center olevat tõesti vaatamist väärt, kuigi meie sinna seekord kahjuks ei jõudnud.
Eks see Disney World ole ameerikalik kultus - täiskasvanutele meenutus lapsepõlvest Donaldite ja Miki-Minnidega ning nende lastele praegused multifilmide kangelased. Ühesõnaga üks grandioosne äriprojekt, kus iga ameeriklane käinud on (vähemalt mina pole kohanud kedagi, kes seal poleks kasvõi korra käinud).

Siiri ütles ...

Tere tulemast tagasi. Ja ilusat ning roomsat algavat aastat!

Silja ütles ...

Head Uut Aastat, kallis Silva...uus aasta käes ja kaugel ei ole enam ka kojusaabumine. Tere tulemast Euroopasse tagasi - seda juba sel aastal. Kallistan