26.12.09

Teine päev

Alustame teekonda kell 10.30, soojakraade on 13, taevas täispilves. Teadmisega, et ilmateade lubab tormi, täidame bensiinipaagi ja asume teele. Torm, mis tähendab tuult ja lausvihma ei lase ennast kaua oodata ning kolm esimest sõidutundi kulgeb aeglasemalt kui tavaliselt. Läbime Lõuna-Karoliina osariigi, kus teedel on kehtestatud nii miinimum- kui maksimumkiirusepiirang, vastavalt 45 ja 70 miili tunnis, ehk umbes 70 ja 110 km tunnis. Torm viib teelt kolm autot, mille kohta võib öelda, et nad on tuulest viidud, sest jõuame parasjagu romaani Tuulest viidud tegevuspaikadele Georgia osariiki.

Kui vihm järele annab, teeme teeäärses külakeses peatuse, et pisut keha kinnitada. Autouksesest väljudes tundub nagu oleks Eesti suvi, niiske ja soe, soojakraade on 20. Külad tunduvad oma kaubanduskeskuste, motellide ja kiirsöögikohtadega olema kõik ühesugused, tekitades tunde, et oled siin juba varem viibinud. Niisiis, peale kiirsöögikohast naasmist ja rasvahaisust läbi imbununa, asume taas teele.

Näeme esimest korda puuvillaistandusi.


Kell 14.50 siseneme Georgiasse, mille piiri tähistab lai istutatud palmide rivi. Ületame Savannah jõe ning umbes tunni pärast jõuame Savannah-nimelisse linna. Kotid hotelli ja linna peale. Lisaks niiskusele ja soojusele lisandub lopsakas taimestik, mistõttu võib öelda, et oleme sattunud tõelisesse troopikasse. Stiilsed vanad majad ja kitsad tänavad meenutavad pisut Roomat, endistesse puuvillaladudesse ehitatud pubid ja eksklusiivsed elamised on põnevad, munakivisillutisega kitsad tänavad meenutavad Tallinna vanalinna.

Siin me oleme

On jõulu esimene püha :)

1 kommentaar:

Silja ütles ...

Mina maal tädi juures, sajab lörtislundjne, aga vahva on. Teeme täna seljankat ja läheme kohe metsa lume sisse müttama. Head teed teile ja rohkelt seiklusi. Kallistan