19.12.09

Lumerekord on purustatud

Täna on erakordselt lumine päev olnud. Lumevaalud moodustavad kohati meetriseid valle ja lund tuleb üha juurde. Selgub, et on purustatud lumerekord 1932.aastast. Rongid ei sõida, bussid ei liigu, lennud on tühistatud. Autod, mis julgevad nina välja pista, veedavad suurema osa ajast lumehanges. Elu praktiliselt seisab. Telekanal näitab otseülekannet tänavail toimuvast ning soovitab tungivalt mitte välja minna. Kiirabi teatab, et ärge lumelabidatega töötades üle pingutage, eriti kui te pole füüsilise pingutusega harjunud - riskite südameatakiga.

Võtsime meiegi kuulda hoiatust autot mitte välja ajada, kuigi sai lapsele lubatud, et ta sünnipäevale viime. Kuid autos pole lumelabidatki, talvekummidest rääkimata. Nii tuli sünnipäev ära jätta.

Küll aga käisme talve nautimas Washingtoni kesklinnas Valge Maja jõulukuuse juures. Maa-alune metroo töötas, aeglaselt ja suurte vahedega, aga liikus siiski. Kohad, kus metroorong maad mööda sõidab, olid suletud.

Oli tõeliselt talvine päev. Ilus oli.

2 kommentaari:

enetimm ütles ...

Nii uhke! Lausa kadestan, sest siiani on meil ainult pisut-pisut lund maha tulnud.

Silja ütles ...

Oi oi, meil sajab vähemalt Räpinas ja no näed, novembris sai seda kuuske ju nähtud. Kaunist jõuluaega sulle Silva ja su perele. Kallistan kõvasti.