16.11.09

Pühapäeval oli suvi

Pilveribata 24-kraadise soojuspügalaga puhkepäev tõi tänavale ja parkidesse hulgaliselt inimesi. Nii ka meid. Potomaci jõel, üsna linna lähedal asub väike Roosevelti-nimeline saar, paraja jalutuskäigu suurune ja sinna oma sammud sel ilusal soojal päeval seadsimegi. Panen üles mõned pildid.

Saarele pääseb vaid üle jalakäijate silla, jalgrattad ja autod tuleb jätta parklasse.Vaated linnale avanevad hoopis teise nurga alt.Punased lehed tekitavad rõõmsa meele.Madusid oleme kohanud nii siinsel saarel kui mujal looduses samuti, eriti veekogude ääres. Lõpuks sain ühe uudishimuliku ka pildile: Water Snake'i pesakond tundus pesitsevat otse raja kõrval, kus siblis nii suuremaid kui väiksemaid. Üritasin suuremat ja julgemat mahutada ühele pildile, aga selgus, et tegemist on väga pika maoga, kelle saba tükk aega oodata andis.Wikipediast sain hiljem teada, et kui teda liiga kaua tülitada, võib ta rünnata. Mürgine see madu küll ei ole, aga haavale pihustab antikoaguleeruva ainega sülge. Meil läks seekord õnneks:)

Värve jätkub tõenäoliselt talveni. Kuigi jah, ilm võib ka siinkandis praegusel aastajal äärmiselt muutlik olla - suvest võib paari päevaga saada talv ja vastupidi, mis minu jaoks on endiselt harjumatu, sest ühel päeval tõmbad külma tuule varjuks selga talvejope, teisel päeval otsid üles taas t-särgi. Aga mis saaks eestlastel olla selle vastu kui peale lörtsisegust Kadripäeva saabuks paariks päevaks suvi, eriti nädalavahetuseks :)

1 kommentaar:

Silja ütles ...

Oi, isegi mina tundsin sooja, lehtede krõbinat ja ussi liikumist, hi hi. Tore et teil seal soe on, mina ka ei kurda - vähemalt lörtsi ei saja kaela.