26.5.09

OBX

Oli pikem pühadeaegne nädalavahetus ja käisime ameeriklaste moodi suvitamas. Mis tähendab seda, et interneti abil tuli välja valida üks tuhandetest ookeani kaldale suvituspiirkondadesse väljarentimiseks ehitatud majadest, broneerida see ja ennast kohale sõidutada. Ja loota, et ilm on ilus ning vesi soe. Broneeringu Outer Banksi (OBX) nimelisele rannikule tegid meie eest ära Ameerikas elavad eestlased, kellele selline nädalavahetus juba traditsiooniks kujunenud on, nii et ega meil kui uustulnukatel ei jäänudki muud üle kui ennast kohale vedada, s.t viis tundi maanteel veeta, ja siis end majja sisse seada.

Kilomeetrite pikkused puitmajade read ookeani serva ääristamas, majad valmistatud vineerist, nagu me naljatasime - mis tegelikult ei olegi nali. Tõenäoliselt on nad äärmiselt kerged ehitised selleks, et kui tornaado nad minema pühib, nagu siin aeg-ajalt juhtub, on kerge uuesti üles ehitada.
Maju leidus suuremaid ja väiksemaid, värvilisi ja värvituid, igale maitsele.
Meie maja kohta võis interneti vahendusel sellist infot saada: http://www.outerbanksvacations.com/rental/house.html?ID=148&Submit=Go. Selgus, et sinna mahtus meid päris palju - kokku peaaegu 20 inimest, koos väikeste ja pisut suuremate lastega. Osa meist on siin.

Õhtupoole pakkus vaheldust rannaliiva-petang
Vesi ookeanis ei olnud just soe, kuid vastukaaluks kuumale päevale siiski mõnusalt karastav - Eesti mõistes täitsa ujutav.

Loodus on omaette vaatamist väärt, nagu alati. Liivarand on täis auke, kust aeg-ajalt jooksevad suupistet otsima välja väikesed krabid. Nad on liivakarva ja väga väledad, mistõttu on neid raske märgata ja võimatu kaadrisse saada. Leidus ka teisi krabisid, kes rannal uitasid, näiteks selliseid, nagu esimesel pildil.

Suured pruunid pelikanid, kelle identifitseerimine meile alguses üksjagu peavalu valmistas, liuglesid kala jahtides aeg-ajalt üle ookeani. Huvitav on see, et kui neid rohkem koos juhtus olema, lendasid nad kolmnurgas. Ei teagi, kas see oli teadlik tegevus või lihtsalt juhtus nii. Selline näeb pruun pelikan välja Wikipedia andmetel
Ühel õhtul õnnestus meil jägida ka delfiiniparve liikumas kalda äärt pidi. Kuid head pilti teha ei õnnestunud.

Ja lõpuks. Hind kujunes üllatavalt soodsaks: kolm ööd-päeva meie neljaliikmelise pere jaoks umbes 4000 krooni, omavalmistatud õhtusöök värskest kalast sealhulgas. Nii et, hää koht ka külalistele, kes Ameerikasse juhtuvad ning vahepeal jalga puhata ja rannamõnusid nautida soovivad. Saite vihjest aru, eksole:)

Kommentaare ei ole: