11.2.09

DAWA

Defense Attaches Wife’s Association ehk maakeeli kaitseatašeede abikaasade ühendus on organisatsioon, mille nimi ütleb üsna täpselt, millega see tegeleb. Aga kui pikemalt lahti seletada, siis käiakse vähemalt kord kuus koos, iga kord erineva inimese juures kodus, tuuakse kaasa rahvuslikku sööki, süüakse, juuakse, lobisetakse ja aeg-ajalt võetakse midagi ette ka, näiteks mõni huvitav ekskursioon. Vahel õnnestub käia kohtades, kuhu tavakodanik ei pääse, Valgesse Majja näiteks. Minul, tõsi küll, pole sinna veel õnnestunud pääseda, aga küllap jõuan.
Üldiselt on see kokkusaamine kohaks, kus suhelda, oma kogemusi ja muresid jagada, sidemeid luua. Kui atašeede abikaasasid Washingtonis on ligi sada, siis kokkusaamistel käib meid tavaliselt vaid 30 ringis. Millest on muidugi natuke kahju, aga mis teha – mõnel on väikesed lapsed, mõned käivad tööl ja osa naistest pelgavad kehva keeleoskust. Minu meelest on see ideaalne koht keeleoskuse arendamiseks, isegi põnev – igaühel oma aktsent.
Kui eelmisel korral võõrustas meid slovakitar, siis täna tegi seda Singapuri kaitseatašee abikaasa. Minul tekkis Killukese blogist leivalugu lugedes mõte kaasavõtmiseks valmistada IKEA leivapulbrist väiksemad pätsikesed ja peab ütlema, et need olid nosimiseks päris mõnusad. Tõsi, nad pole nii pehmed kui suurest leivapätsist lõigatud viilud ja seetõttu peavad hambad tugevad olema:) Aga ega neid rahvaid, kes mustast leivast rõõmu tunda oskavad, just palju pole:)
Mõned pildid tänasest olengust.
Leivapätsikesed
Poolenisti tarbitud soolased toidud
Veel tarbimata magustoidud
Hiina magustoit: riisjahu-seederpähklipallikesed mingis vedelikus, mida keegi nautida ei suutnud, vähemalt meie lauas. Olime ebaviisakad ja jätsime enamuse alles..:)
Siin pildil on osa meist
Muide, Singapur, mis asub Aasia kirdeosas, on üks maailma neljast linnriigist, koosneb 63 saarest ja on SKP-d arvestades 5.kohal. Ja seal on kogu aeg soe:)

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

See kõik tundub nii huvitav - teistest kultuuridest inimestega lobiseda ja eri riikide sööke proovida!

K.

Mariajaan ütles ...

But the dog could not part from its owner? Was it the host(the owner) or another guest who simply needs to take her pet along? :)

Silva Kiili ütles ...

Yes, it was the hostess' - a woman from Singapur - sweet dog:)