21.1.09

Ametisse pühitsemine


Oli tõeliselt ilus päev. Ja oli hea, et me otsustasime välja mitte minna ning tseremooniat teleka vahendusel jälgida. Päeva jooksul anti esmaabi 500 alajahtunud inimesele. Aga mis seal imestada – väljas oli väga külm. Imestada võib ainult neid inimesi, kes juba eelmisel päeval seljakottide ja tekkidega end Ameerika erinevatest nurkadest kohale vedanud olid – ikka selleks, et paremaid kohti hõivata. Ei olnud neil ei öömaja ega katusealust. Mina küll ette ei kujuta, kuidas nad öö lageda taeva all mööda saatsid. Needki, kes hommikul kohale jõudsid – metroode sulgemise tõttu kõik ei jõudnudki sihtkohta, ei aidanud varem soetatud piletki – nendegi kangelaslikkus on aukartustäratav. Tõsi, inimesed, kes lastega kohale saabusid, lahkusid enne, kui kogu lugu üldse peale hakkas. Ikka sellepärast, et nad oma (laste) võimeid üle hindasid.
Aga telekast oli mõnus jälgida. Päev, kuhu mahtus presidendi vanne, paraad, ball ja palju huvitavaid inimesi ning kommentaare – kaamerad tõid kõige paremad osad koju kätte. Muidugi, sellist tunnet nagu platsi peal 2-miljoniline rahvahulk tundis, sellist tunnet kodus ei tekkida ei saa. Aga tuleb tunnistada, et ka teleka ees istudes tekkis pidumeeleolu, justkui oleks ise ameeriklane ja tunneks rõõmu lootusest uue ajastu algusele. Heh, aga eks me olegi praeguseks pea aasta siin riigis elanud ja peab tunnistama, et väga palju positiivset on selle aja jooksul juhtunud.

Nii et – ilus oli. Meediategelastel jätkub juttu kauaks. Ja moodi tulevad värvid:)
Ah et see orav seal pildil? See on valge orav Valge Maja lähedalt pargist, keda ma päev enne kohtasin. Lihtsalt ilus :)

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Oi kui lahe, et siin on selle valge orava pilt! Olen teda ise oma jalutuskäikudel mitu korda kohanud, aga kunagi pole fotokat kaasas olnud!

K.

Mariajaan ütles ...

Look at this beautiful work by one more creative Estonian...http://keson.multiply.com/journal
Do you ever go to community centres? I was a regular visitor of "ours" in Mc lean, VA. If I recall well at Ingleside Av? They held fantastic book fairs, sold their older books and magazines for 10 cents a piece and also had performances and activities for the small ones. I also admired the way in which Americans got involved and cared for their communities. Please post more pictures!