28.2.10

Kiidame ennast :)

Olümpiamängudest ei saa üle ega ümber ei vastuvõtukõnedes ega muidu omavahelistes vestlustes. Ka meie Kristinat ja Andrust ikka teatakse ning kiidetakse, sest kui viia rahvastiku arv suhtesse medalite arvule, siis on pilt ilus.

Vaid sloveenlastel, rootslastel, austerlastel ja norrakatel on miljoni inimese kohta rohkem medaleid kui üks; soomlastel, lätlastel ja meil samapalju; teistel riikidel on vähem või pole üldse.
No miks me siis ei ole tublid, oleme ikka. Ameeriklased jäävad meist väga kaugele maha, hiinlastest rääkimata... :D

Norra 5 miljonit - 23 medalit
Austria 8 - 16
Sloveenia 2 - 3
Rootsi 9 - 11
Soome 5 - 5
Läti 2 - 2
Eesti 1 - 1

Veerpalust räägiti siinpool maakera kogu võistluse vältel kui jälgimist vajavast konkurendist ja näidati alatasa suurel sinisel ekraanil - puhanud mees Eestist, nagu nad ütlesid. Kuid samas kommentaatorid kõhkesid medalis tema vanuse tõttu ja neil oli seegi kord pagana õigus. Ja ikkagi - meie tubli Andrus! Minul oli küll hea meel teda kuuendana finišis näha :)

Palju õnne Kanadale! Põnev mäng oli. Nüüd jääb üle veel lõpetamine ära vaadata ja siis rahulikult magama minna.

1 kommentaar:

TT ütles ...

Meil kah kommentaatorid muudkui lobisesid Veerpalust, Canada esindajatest ja veel neljast viiest paremast. Ja kaamerapildis oli teda isegi siis kui vahepeal polnud juhtgrupis.

Ja Kristiinale pöörati palju tähelepanu ja isegi meie mäesuusatajatele, kelle tulemused eriti kõrgele ei küündinud. Mul lausa tekis kahtlus, et keegi salajane "Eesti sõber" on telejaamas asju ajanud:)