20.11.09

Nädal meedias siinpool maakera

Mis on jäänud meelde selle nädala meedias kajastatust?

- Arutletakse selle üle, et tervihoiureformi nime all planeeritakse tegelikult vaid maksude tõstmist. Maksustatakse rikkad. Ka iluoperatsioonidele tuleb maks peale, mida rahvasuus 'botax'-ks nimetatakse. Tulised arutelud käivad abordikulude katmise/mittekatmise osas.

- Üha enam lapsi jääb peredes nälga ja lapsevanemad käivad toiduabipakikeste järel. Kui ma videoklippe vaatasin, siis tundus justkui pilt ei taha sisuga kokku minna. Kui vaesusest räägivad ülekaalus emad, kelle ümber siblivad ülekaalus lapsed, ei oskagi kohe seisukohta võtta...

- Tööpuudus on endiselt tõusuteel, ületades 10%. On osariike, kus külad vaid töötutest koosnevadki.

- Fooliumhappe tablettide liigne tarvitamine tekitab rinnavähki. Ravimite kõrvaltoimetest, sh rasedusvastaste ravimite negatiivsest kõrvalmõjust räägitakse järjest sagedamini.

- Riik on avaldanud soovitused, mis ütleb, et regulaarsete rinnavähiuuringute tarbeks pole mõtet raha kulutada enne 50. eluaastat (siiani on seda tehtud alates 40.eluaastast).

- Arvatakse, et tulistamine Fort Hoodi sõjaväebaasis oleks olnud ärahoitav.

- Loodetakse, et valede toitumisharjumustega hakkab tegelema riik. Minu meelest oleks siin tõepoolest vaja mingit riiklikku poliitikat kasvõi selleks, et asendada koolides rämpstoit tervislikumaga. Hiljem on harjumusi juba raskem muuta.

- Kulud haridusele kasvavad.

- Oprah hakkab lavalt lahkuma.

- Hoiatatakse, et kõik, mille te internetimaailma sisestate, kaob teie kontrolli alt ja võib olla kasutatud 'halbade' poolt, olgu selleks siis isiklikud fotod Facebookis või krediitkaardi nr maksukorraldusel.

- Leedus, endises loomafarmi hoones, hoidis Bushi valitsus salaja terrorismis kahtlustatavaid. Meedia rõhub sellele, et Leedu kui endine NL riik oli valmis kõike tegema, et NATOsse saada, mida ta ka vastutasuks sai. Hmm, räägiti, et ka Eestiga olla sellist tehingut arutatud, aga me olnud pisut targemad?:)

- Arutletakse selle üle, kas Obama reis Hiinasse omab rohkemat kasu kui tavaline turismireis. Igal juhul on hiinlased usinasti Ameerika autotööstust taas järje peale aitamas. Vähemalt üks positiivne uudis:)

- Jätkub arutelu ümber Afganistani saadetavate/mittesaadetavate lisavägede osas.

4 kommentaari:

Oudekki ütles ...

Mina saan küll aru, miks USAs vaesed ülekaalulised on, mäletades, milliseid hindu igasuguste värske juur- ja puuvilja, ilma selliste säilitusaineteta toidu, mis kaalu kuhjumist soodustavad või siis korraliku kvaliteediga liha maksis. Kui raha üldse ei ole, siis peab olema väga palju teadmisi, kuidas saab tervislikku toitu teha, aga kuivõrd USAs rahastatakse koole ka kohalikest kinnisvaramaksudest, siis on suur vedamine, kui saab piirkonda selline kooliõpetaja, kes oskab, tahab ja suudab seesuguseid asju õpetada.

Muide, kas on kindel, et Eestiga seesugust tehingut ei ole tehtnud?

Manjana ütles ...

ma kunagi lugesin, et arenenud riikides on vaesed paksud ja arenguriikides rikkad paksud.

aga see eesti salavangide küsimus on minu arust alles õhus. lennukid ju pärnus käisid, sellest kirjutati. mis nendest edasi sai, see pole teada.

Silva Kiili ütles ...

See et vangid Leedus olid, on fakt, aga ülejäänud jutt nn vorst-vorsti vastu tehingust, ma arvan, on pigem ajakirjanike interpretatsioon. Nad leidsid, et ajaliselt langevad need kaks asja kokku. Siiski on seda lugu raske uskuda, sest NATO on konsensuslik organisatsioon, kus liikmete vastuvõtmine otsustatakse liikmesriikide poolt (kõik riigid peavad andma nõusoleku).
Ei usu ka, et Eesti metsas salavange olla võiks - need oleks ammu üles leitud:)

Anonüümne ütles ...

Rämpstoit on kõige odavam ja paljud vaesed elavad piirkondades, kus on kõige mugavam odavat ebatervislikku kiirtoitu (hamburgerid, pizzad) süüa, korralikud toidupoed on kaugel. Tervislik toitumine nõuab teadmisi ja pühendumist.