27.11.09

Must reede või siiski mitte nii must

Mõtlesime hommikul kaua, kas minna Black Friday kampaaniaga kaasa või mitte, kas sõita autoga ummikutesse aega veetma või jääda siiski koju. Poodide muruplatsidel telkivad inimesed, hullunud massid kella viiest hommikul poeukse taga ootamas, meeletud järjekorrad... mida kõike selle päeva kohta ei räägitud.
Aga tegelikult? Tegelikult mitte midagi sellist ei toimunud!? Ei olnud ummikud autoteedel ega telke muruplatsidel. Costco näiteks - ostukeskus, mis sel päeval fotokaameraid odavalt pakkus - tundus võrreldes tavalise nädalavahetusega lausa inimtühi olema. Nii sai minustki lõpuks uue ja parema fotoka omanik:)
Käisin õhtupoole ka oma kohalikus kaubanduskeskuses - ei mingit tunglemist. Ja mis teha, inimloomus on juba kord selline, et kui ikka asja imeodavalt kätte saab, siis ostmata ei jäta.
Mõtlesin mis ma mõtlesin, aga välja ei mõelnud, millest kõik need jutud jubedast ostuhullusest. Ainuke järjekord, mida märkasin, oli kohvijärjekord Starbucksis.
Nii et võta või jäta, aga sellist pilti nagu meie Stockmanni päevadel näha võib, mina siin ei märganud. Võib küll olla, et olime siiski valel ajal vales kohas, sest Walmartis, kuuldavasti, joosti üksteisest üle ja seisti tundidepikkuses järjekorras nagu muiste. Meie õnneks Walmartis ei käi.
Shoppamine võib niiviisi lõpuks lausa meeldima hakata...:)

6 kommentaari:

Silja ütles ...

oot oot, kas ostsin selle aparaadi, mida käisime koos BjaH poes piidlemas:-) Palju õnne, palju õnne.

Reede ütles ...

Me tulime just (kell 9 õhtul) Best Buy'st mööda ja rahvas tassis endiselt telekaid sealt välja. Ühed ostsid nii suure, et koos kastiga see nende autosse ei mahtunud, kaevasid siis tänaval oma telekat kastist välja.
Kui kella kahe paiku päeval sealt mööda sõitsime, siis oli sada inimest uksest väljas järjekorras ja turvamehed pidasid korda.
Aga mujal ei paistnud poodides tunglemist.

Silva Kiili ütles ...

ja tagatipuks ei ostnudki Canonit, hoopid Philipsi ostsin:)

Silva Kiili ütles ...

Hea, et me Best Buy-sse ei läinud, kuigi algul mõtlesime küll. Mulle tundus ka, et põhiliselt osteti telekaid, arvuteid ja muud elekroonikat. Üks mees kurtis, et olla 190-dollarilise läptopi pärast Walmartis seitse tundi järjekorras seisnud. Aga ära tõi ja õnnelik oli:)

Oudekki ütles ...

Kas majanduskriis ei võiks selle fenomeni seletus olla?

Silva Kiili ütles ...

Osaliselt kindlasti. Mul küll puudub võrdlus eelmiste aastatega, eks vanemad olijad ehk teavad rohkem. Huvitav on see, et kõige rohkem rünnati Walmarti, mis on üks odavamaid kaubamaju, orienteerunud maarahvale ja kesisema rahakotiga inimestele.