16.1.09

Tervitus Martidele!

See lugu oleks sobinud hästi Mardipäeva teemaks, aga siis polnud mul veel õrna aimugi sellest, et Ameerikas nii palju Marte on, vahest isegi rohkem kui Eestis. Ainult selle vahega, et siin on nad kenasti sildistatud – noh et oleks täpselt teada, millise sooviga millise Mardi juurde minna.
Mõned näited.
On tuntud tõsiasi, et igal ameeriklasel peab olema relv, reeglina mitu, sest nii nagu Eestis kingitakse koolilõpu puhul sõrmus, siis siin kingitakse relv. Aga relva soetamiseks sobib ka misiganes muu tähtpäev. Õiget tamasseri rauda aitab välja valida Gun Mart. Neile, kellel rasketel aegadel piisavalt krabisevat rohelist taskupõhjas ei leidu, tuleb appi Discount Gun Mart.
Tähtsuselt relvast järgmine on liikumisvahend. Siin abistab vastavalt vajadusele Truck Mart, School Bus Mart, Airplane Mart või Auto Mart.

Kui tervis kipub käest ära minema – ja seda juhtub suure tööpinge tõttu sageli – , siis aitab Drug Mart. Kui kohalik toodang pole piisavalt tõhus, leiab abi International Drug Marti külastades. Jällegi, kellel krediitkaartide arved miinustes, võivad viimases hädas külastada Discount Drug Marti. Ja muidugi, kes lihtsalt pingetest vabaneda soovib, valib Relief Mardi. Kuigi jah, statistilised andmed ütlevad, et liiga palju inimesi pöördub viimasel ajal just Liquour Mardi või Homebrew Mardi poole. Viimased on inimeste teenindamisest nii üle koormatud, et mõtlevad koduuste sulgemist varasemale ajale tõsta.

Mõistust müüb kulbitäie kaupa Brain Mart, räägitakse.
Millistel tingimustel Money Mart teenindab, ei tea. Ilmselt läbirääkimiste küsimus, nii nagu paljud asjad siin kipuvad olema. Ka Loan Mart aitab. Temast ei saavat siin riigis enamus üle ega ümber.
Lapsi aitab hirmutada Halloween Mart. Nendega aega täita samal ajal kui emad-isad rasket raha teenivad – Play Mart.
Täiskasvanuid lõbustab Fiesta, Jazz või Music Mart. Ma ei tea, millega täpselt tegelevad Gay Mart ja Bi Mart – kas see käib ka lõbustuse kategooriasse või mitte.
Kui on tarvis öelda „ei“ ja ise ei julge, siis pakub abi Not Mart. Kui kedagi tänada vaja, teeb seda sinu eest Thank You Mart.
Loomaarmastajad võiksid üles otsida Fish (või on see hoopis gurmaanidele, tuleb täpsustada) või Bird Mardi.
Sportimist edendab Pool, Golf, Wrestling, Snorkel või Sprint Mart.
Selge, milleks vajame Maternity & Baby Shopping Marti. Ega Ameerikas kaua kodus lapsepuhkusel olla ei lubata, Mart tuleb appi. Võib-olla aitab ta juba enne ka, ma ei tea, aga ta on kindlasti üks koormatumaid Marte, arvan ma.
Euro Beauty Mart – huvitav, huvitav…
Ohhoo! Writer’s Mart! Peaks kindlasti plaani võtma.

Olen ise ka mõnda Marti külastanud – Mini ja Maxi Marti – ja noh, ajavad asja ära küll, aga ülejäänud Mardid jäävad minu jaoks vist võõraiks, ütleks isegi et pisut mõistatuslik-kummalisteks. Ja võib-olla peaks ikkagi minema vaatama, millega nad tegelevad. Võib-olla teie oskate öelda? Näiteks A Mart? G Mart? Või S Mart? Või K Mart? Miracle Mart? Magic Mart? Ghost Mart? Plastic Mart? Time Travel Mart? Astro Mart? Mida teeb Job Mart? Adult Mart? Old Slave Mart?

My Country Mart kõlab hästi, aga kardan, et ta jääb ka peale kolme aastat siin olemist mulle ikkagi võõraks. Või Domestic Mart. Nordic Mart sobiks mulle?

Mõned Mardid on lausa kuldsed – Gold Mart näiteks; või metalsed – Metal Mart. Aga millise murega nende poole pöörduda, ma ei tea.

Üks mõjukamaid ja kuulsamaid, peab tõdema, et kurikuulsamaid on Wal Mart. Tema kohta võib leida sellise saidi nagu www.walmart-blows.com

Kommentaare ei ole: