1.1.09

Aasta vahetus...

… sel aastal kuidagi eriti aeglasel moel. Kui me 31. detsembril peale pikemat voodis mõnulemist ennast üles ajanud olime ja hommikused toimingud tavaliselt aeglasemalt liigutades ära tegime, oligi juba ETV aastavahetuse otseülekanne internetist pihta hakanud. Akna taga säras päike nagu alati, kuid seekord ulus lisaks veel tugev tuul ja taevataat viskas vahepeal isegi mõningaid lumehelbeid (vaata alumist videot).
Scype-s ja msn-is suhtlesime pere ja sõpradega, kellel kõigil juba õhtu käes ja pidumeeleolu kõrges. Tundsime koduigatsust ja puudust sõpradest.
Vahepeal lõikusime rosoljet. „Varsti ongi uus aasta“, ütles üks päkapikk ETV-s kui kell oli kolm pealelõunal meie aja järgi. Imelik tunne oli. Seejärel „Tuulepealse maa“ apsud ja muud klipid tultasid meelde, et pagana head näitlejad need Linnateatri näitlejad. Meenusid Eestis nähtud Linnateatri etendused. Enam seda võimalust ju pole :( Suvel ehk… Kahju, et nad oma uuest majast ilma jäid. Loodetavasti jõuavad selle ikka ära oodata, ei pudene enne laiali.
Eesti aja järgi kell 12 öösel (meie aja järgi kell 5 õhtul), siis kui president kõnet pidas, avasime pudeli šampust, Ameerika oma. Maitses nagu vahuvein ikka. Siis ütles Maire Aunaste, et ega rohkem nagunii enam teleka vaatajaid pole ja interneti teel edastavad saated lõppesid. Kahju.

Õhtusöögiks tegime fondüüd ja vaatasime edasi otseülekannet New Yorgist.
Kell kuus soovisime head uut aastat meie Brüsselis elavatele tuttavatele (neil oli just siis aastavahetus) ja läksime välja. Otsustasime teha ühe tuuri kõrvalasuvas Alexandria linnakeses. Sellest kujunes küll külma tuule tõttu peamiselt drive-through-tuur, kuid aknast oli ilus vaadata. Inimesed tänavatel olid mässinud end mütsidesse-sallidesse ja parimate restoranide uste taga looklesid järjekorrad. Sest nii võtabki ameeriklane uut aastat vastu – kodus või restoranis jooki-sööki manustades. Mingit erilist traditsiooni või pidulikkust siin ei rõhutata ning tänavatel massiliselt ringi ei lällata. Kui sa muidugi just New Yorgi Time Square’ile ei juhtu, sest see on koht, kuhu inimesed igast Ameerika otsast kokku sõidavad ja tunde ootavad, et väljas vana aasta ära saata. Aga ma ei kadesta neid, sest New Yorgis on ilm tunduvalt külmem kui meil ja soojendava kraami tarbimine, selle, mida meie sel puhul ehk kasutaksime, pole väljas lubatud.

Lubatud ilutulestik Alexandrias, mida me katuselt jälgida oleksime saanud, jäeti seekord tugeva tuule tõttu ära. Washingtonis seda teha niikuinii ei planeeritud, sest siin pole kombeks kogu taevaalust valgeks lasta. Nii me siis istusime kodus, vaatasime otseülekannet New Yorgist, mängisime lauamänge ja ootasime kesköötunni kukkumist. Vahepeal tegid uudistekanalid kokkuvõtteid lõppenud aasta tähtsündmustest ja muudest huvitavatest juhtumistest ning sellest, mida inimesed uuel aastal lubavad. Kõige rohkem inimesi lubab kaalu langetada ja raha kokku hoida. Telediktor arvas selle peale, et tegelikult kukub välja ikka vastupidi - save weight and loose money :) Veel räägivad uudiste edastajad müügitrendide endisest allakäigust, kuid lisavad lõpuks, et üks positiivse trendi esindaja on ikka ka - alkoholitootjad võivad rõõmsad olla...

Veidi peale 12 öösel, peale šampuseklaaside teistkordset kokkulöömist, pugesime teki alla magama. Seekord siis sedamoodi.

HEAD UUT AASTAT KÕIGILE!!!

1 kommentaar:

enetimm ütles ...

Toredat ja põnevat aastat siin mandril!